Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Ηρωίνης στις Φυλακές Τρικάλων


Ηρωίνη στις Φυλακές Τρικάλων


Δεκαεπτά γραμμάρια ηρωίνης βρέθηκαν στην ζώνη μιας 18χρονης από το Βόλο, όταν επισκέφτηκε τον θείο της ο οποίος είναι κρατούμενος και βαρυποινίτης στις φυλακές της Μπαλκούρας.
Η ανιψιά ήρθε με ταξί στις φυλακές με σκοπό να παραδώσει κάποια ρούχα στο κρατούμενο θείο της.
Αλλά τότε μετά από σχετικό έλεγχο, οι φύλακες διαπίστωσαν ότι στη ζώνη του παντελονιού, σε διαμορφωμένο «κρυφό» θύλακα, ήταν τοποθετημένα 17 γραμμάρια ηρωίνης.
Ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης η σημασία της επιτυχίας είναι αν είχαν κατορθώσει τα 17 γραμμάρια να περάσουν από τον έλεγχο, και στη συνέχεια και τα σίδερα της φυλακής τότε που θα κατέληγαν ; είναι σίγουρο ότι σε κάποια χέρια θα κατέληγαν και από εκεί ένας θεός ξέρει που.

Η ανιψιά και ο ταξιτζής που τη μετέφερε από το Βόλο στα Τρίκαλα συνελήφθησαν. Κατόπιν ο βαρυποινίτης θείος της οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές.

Καθώς και η ανιψιά του η οποία αφού ορίστηκε δικάσιμος αφέθηκε χωρίς περιοριστικούς όρους. Επ’ αυτοφώρω συνελήφθηκε και ο οδηγός του ταξί, αφέθηκε όμως και αυτός με περιοριστικούς όρους, με τη υποχρέωση να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να εεκδικαστεί η υπόθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ελεγκτικές αρχές ανακαλύπτουν μεταφορά ναρκωτικών στο χώρο των φυλακών στα Τρίκαλα. Έχουν βρεθεί πολλές φορές ανάλογες ποσότητες, αλλά τα ναρκωτικά εξακολουθούν να υπάρχουν μέσα στις φυλακές.

Κώστας Βαβούρας

Επίθεση στην Εθνική Τράπεζα Τρικάλων



"Άγνωστοι" με πέτρες εναντίον Τράπεζας

Οι δράστες εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα χθες το πρωί προς το υποκατάστημα της Εθνικής στα Τρίκαλα, με αποτέλεσμα να κάνουν γυαλιά καρφιά τόσο μια τζαμαρία όσο και τη γυάλινη πόρτα της εισόδου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν υπάλληλοι ή πελάτες. Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη από που προέρχονται ή αν πρόκειται για αγνώστους από κάποιον άγνωστο Πλανήτη.

Οι άγνωστοι πάντως που κατά τα φαινόμενα των αυτόπτων μαρύρων τους είδαν την ώρα που έφευγαν δεν πρόκειται για Τρικαλινούς, διότι αν ήταν γνωστοί Τρικαλινοί θα τους ήξερε κάποιος και θα το ανέφερε δεόντως. Μάλλον οι δράστες που πετροβόλησαν με τόσο μένος με πέτρες την Εθνική Τράπεζα θα πρόκειται το πιθανότερο για άγνωστους εξωγήινους. Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη από ποιον Πλανήτη ήρθαν και γιατί διάλεξαν την τράπεζα των Τρικάλων. Η επίθεση εναντίον του υποκαταστήματος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αβέρωφ και Σιδηράς Μεραρχίας.

Στη συνέχεια δε ότι οι δράστες κατευθύνθηκαν σε κάποια άγνωστα στενά πίσω από ένα άγνωστο σχολικό συγκρότημα του 31ου δημοτικού σχολείου και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, διότι η κατεύθυνση που πήραν οι εξωγήινοι οι δρόμοι δεν έχουν ακόμα σηματοδοτηθεί, ανατρέπει οποιδήποτε ενδεχόμενο, διότι η ξαφνική εξαφάνιση προς άγνωστη κατεύθυνση παραπέμπει στο σενάριο των Ούφο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν μόνο τις πέτρες, αλλά από τη δύναμη με την οποία εκτόξευαν τις πέτρες οι δράστες κατά τα λεγόμενά των μαρτύρων θα πρέπει σύμφωνα με τα γήινα χαρακτηριστικά να ήταν μεταξύ 16 και 18 ετών, αυτό το συμπέρασμα το συνήγαγαν και από το γεγονός ότι την ώρα της επίθεσης φορούσαν κουκούλες ; Γιατί άραγε φορούσαν κουκούλες ; Αφού ήταν άγνωστοι ; Ιδού το πήδημα, ιδού και απορία

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο καιρό πολύ άγνωστοι έχουν ενσκήψει σ΄όλη τη χώρα και στα Τρίκαλα και απ΄ότι φαίνεται αυτοί οι άγνωστοι είναι τόσο άγνωστοι που το συγκεκριμένο υποκατάστημα ενώ είναι πολύ λίγο γνωστό γίνεται για πρώτη φορά στόχος. Αυτό το γεγονός περιπλέκει ακόμη το μυστήριο.

Για τρία μουσεία τρέχει ο Δήμαρχος



Αγώνα δρόμου μετ΄εμποδίων για τα τρία μουσεία είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων με τον Γ.Γ. του Υπ. Πολιτισμού

Ο νέος ανασχηματισμός της κυβερνήσεως τον βρήκε στον δρόμο και ενώ έτρεχε κανονικά με το κοντέρ να γράφει 100 χλμ την ώρα ξαφνικά τα νέα του ανασχηματισμού του πάτησαν απότομα το πεντάλ και το αμάξι άρχισε να τρέχει με 200 για να προλάβει την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Σκοπός του ξαφνικού Ράλι, το Διαχρονικό μουσείο Τρικάλων που προγραμματίζεται εδώ και κάμποσα χρόνια να ιδρυθεί και πρόκειται να λειτουργήσει κάποτε διαχρονικά στο κτίριο της ΤΑΞΥΠ.
Την Προηγούμενη φορά ενώ ήταν όλα έτοιμα για τις υπογραφές. Είχε έρθει και ο ίδιος ο Γραμματέας τότε, αλλά η περίπτωση της υγείας στη συνέχεια του κ. Ζαχόπουλου τα ανέτρεψε όλα. Έτσι και τώρα ενώ ήταν όλα έτοιμα και είχε πει το ναι και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και όπως λέγεται και ο πρώην υπουργός κ. Λιάπης ήταν θετικός στο να το εντάξει για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Αυτό φοβάται τώρα ο Δήμαρχος διότι τόσο απότομες αλλαγές στο παρά πέντε δεν μπορεί κάποιος μπορεί να τον έχει ματιάσει και εντωμεταξύ είχε γίνει και η σχετική προεργασία με την εκπόνηση «ρυθμιστικής μελέτης και προκαταρκτικής αρχιτεκτονικής μελέτης για την αναδιαρρύθμιση και επέκταση του κτιρίου διοίκησης στο στρατόπεδο «Ταγματάρχη Πουλιού» έναντι του ποσού των 37.000 περίπου ευρώ.

Η εν λόγω μελέτη ήταν απαραίτητη όσον αφορά στην κατάθεση φακέλου στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να προχωρήσει το έργο. Το μελετητικό γραφείο έχει αναλάβει την απευθείας αποστολή της στη Διεύθυνση Αρχαιολογίας του ΥΠΠΟ για να ενισχύσει αυτή την πρόταση του Δήμου.

Λέγεται ότι στην συνάντηση που έφτασεο Δήμαρχος έστω και καταϊδρωμένος καθώς ήταν εντούτοις δεν παρέλειψε να θέσει και το θέμα της μετατροπής του Μύλου Ματσόπουλου σε βιομηχανικό μουσείο, μια πρόταση την οποία επίσης ο γ.γ. του ΥΠΠΟ είχε πει ναι, και θα.

Τελικά ο δρόμος μετ΄εμποδίων κατέληξε στο τέλος αγώνισμα σε τριπλούν διότι ο δήμαρχος δε παρέλειψε στην εν λόγω συνάντηση να θέσει και το αίτημα για το τρίτο μουσείο του Τσιτσάνη.

Για τ' άλλα δύο, για το ένα υπάρχει ήδη κτίριο, για το άλλο δεν βρήκαμε ακόμη κτίριο. Στο κάτω-κάτω να περιμένει και λίγο ο Τσιτσάνης. Μουσείο τόσο γρήγορα ποιος παίρνει ;