Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το νέο πρόγραμμα-συσσίτιο που περιλαμβάνει σκέτη κουραμάνα σε ειδική συσκευασία με χρωματιστό σελοφάν και μπόλικο σουσάμι.



«Τα Πρώτο συσσίτιο σε μαθητές περιλαμβάνει φρουτοσαλάτες και φρούτα σε ειδικές κασετίνες, για όλους τους μαθητές της χώρας.
Τα συσσίτια των ορεκτικών και φρούτων τα στέλνουν οι πλούσιες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, μέσω κοινοτικών πόρων και μέσω φρέσκων ελληνικών χυμών πορτοκαλιών, αλλά κι άλλων φρούτων (μήλων, αχλάδων), σε 364.665 μαθητές, σε 3.522 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, για το 2013.
Πρόκειται για φρούτα που στο παρελθόν οι πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά έδιναν οδηγίες στους νότιους ευρωπαίους τα φρούτα να τα θάβουν στις χωματερές, διότι τα φρούτα έναντι των αυτοκινήτων του Βορρά δεν είχαν καμιά αξία.
Αυτή την πολιτική (των καλών προϊόντων του Βορρά και των αχρήστων του Νότου)την 


εκμεταλλευτήκαν για πολλά χρόνια οι βόρειες χώρες με αποτέλεσμα οι βόρειοι να πλουτίζουν και οι νότιοι να φτωχαίνουν και να ζουν από τις επιδοτήσεις και τα δανεικά.
Βέβαια, οι χώρες του Βορρά έπαιρναν τα φρούτα των νοτίων χωρών Ισπανίας, Ιταλίας, και Ελλάδος, αφού δεν είχαν καμιά αξία, παρά μόνο για τις χωματερές, σχεδόν τζάμπα, και τα μετέτρεπαν σε χυμούς με μπόλικο νεράκι και τα πωλούσαν στους νότιους Ευρωπαίους ακριβότερο από το γάλα που έβγαζαν οι αγελάδες των νοτίων χωρών.
Όταν οι αγελάδες των νοτίων από τις χρόνιες αφαιμάξεις και το απανωτό άρμεγμα ψόφησαν, οι βόρειοι σκέφτηκαν να σώσουν τους νότιους με συσσίτια. Στην αρχή με φρουτοσαλάτες, δηλαδή με τα άχρηστα προϊόντα των νοτίων χωρών, τα οποία και πάλι τα συσκεύαζαν στα δικά τους εργοστάσια με κοινοτικά κονδύλια και τα διένεμαν  στα υποσιτισμένα παιδιά των νοτίων Ευρωπαίων.
Το νέο πρόγραμμα-συσσίτιο που θα ακολουθήσει θα περιλαμβάνει σκέτη κουραμάνα σε ειδική συσκευασία με χρωματιστό σελοφάν και μπόλικο σουσάμι». trikala-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου