Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

O 21ος αιώνας και ο Πλανήτης…!



Mε αφετηρία του τη Δύση

Γράφει ο ελληνοευρόπληκτος Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας

 Ως λάτρεις και εραστές αυτού του κόσμου και του πλανήτη, μέχρι στιγμής τίποτα θετικό δεν έχει παρουσιάσει ο νέος αιώνας μας και στους ορίζοντές του δεν βλέπουμε κάποιο ξαστέρωμα. Και λέμε λάτρεις και εραστές για να μη θεωρηθεί ότι βλέπουμε μόνο αρνητικά. Προσπαθούμε να δούμε και τα θετικά, αλλά έχουμε δυσκολίες να τα εντοπίσουμε. Άλλωστε η ταχύτητα στις 


παγκόσμιες εξελίξεις επιβάλλει να είμαστε ρεαλιστές έστω και απαισιόδοξοι ή…μεμψίμοιροι. Και όσο προσπαθούμε να δείξουμε αισιόδοξοι, δεν τα καταφέρνουμε. Πίσω απ’ τις σκιές των αισιοδοξιών, πρυτανεύουν οι σκιές των απαισιοδοξιών.

Μονολεκτικά θα λέγαμε ότι πρόκειται για έναν από κάθε άποψη αιώνα εκτελεστή των ανθρωπίνων θηριωδιών. Ένας αιώνας κατευθυνόμενος, απρόσωπος και απορρυθμιστής των κοινωνιών και των λαών του Πλανήτη με αφετηρία του τη Δύση: Αμερική, Δ. Ευρώπη και κάνα δυο άλλες σκόρπιες χώρες στον Πλανήτη. Αυτές πρωτοστάτησαν θηριωδώς τους τελευταίους αιώνες και ιδιαίτερα στον 20ο. Τα δε χαρακτηριστικά του περασμένου αιώνα, που η Δύση του επέβαλε, είναι η αποσύνθεση με ό,τι συνεπάγεται στον Πλανήτη και ό,τι ζει σ’ αυτόν, ο οποίος δέχτηκε παραφρόνων πυρηνικά μαχαιρώματα και που εξακολουθεί να δέχεται και να συσσωρεύονται στα σπλάχνα του αλλά και στην επιφάνειά του των «ανθρώπων» δηλητήρια.

 Βεβαίως για όλα αυτά δε φταίει ο 21ος αιώνας που ήρθε και ο Πλανήτης με τις καρκινογόνε μεταστάσεις που ζει και που μετατράπηκε σε ηφαίστειο, αλλά ένα μικρό μέρος του κόσμου μας που μαζί του διαγράφει την πορεία της και η ανθρωπότητα. Μαζί, μία μετά την άλλη, παρασύρονται οι αξίες που αυτές και μόνο κατάφεραν να κρατήσουν κάποιες ισορροπίες σε έθνη και λαούς και τον Πλανήτη στη ζωή. Μια από αυτές ήταν η αγάπη και ο σεβασμός προς τη Φύση. Όμως ιδιαίτερα στο τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα, στην προσπάθειά του να πρυτανεύσει το άγριο, ανήθικο και αιμοβόρο, πολυπρόσωπο, δολοφονικό και κατασταλτικό κεφάλαιο, το ίδιο μέσω των μηχανισμών του εγκαθίδρυσε την παρακμή του, αφού προηγουμένως έγδαρε κυριολεκτικά τους λαούς και κατάστρεψε το οικολογικό μας σύστημα. Ανυπολόγιστα κονδύλια πληρώνουν οι λαοί για εξοπλισμούς, για πολέμους, για μίση, για μόνιμη και ακαταπολέμητη ραδιενέργεια (φυσική καταστροφή) ενώ η εκμετάλλευση που περνά μέσα απ’ τα γρανάζια της άνευ προηγουμένων καπιταλιστικής τεχνολογίας, κατάφερε και τους παρέσυρε στα ποταπά και ανήθικα σκοτάδια του.

 Η παλιά θρησκευτική ειδωλολατρία έχει μεταφερθεί σε πολιτικά πρόσωπα, όπως εκείνου του «πλανητάρχη», είτε αυτός ήταν… δημοκρατικός είτε τώρα που είναι ρεπουμπλικάνος. Η πολιτική τους είναι η ίδια. Απλά αλλάζει η σκηνή στο θέατρο και ο Γιαννιός την κάπα. Ως μοναδικό είδωλο για τον Πλανήτη ο «πλανητάρχης» με ποικίλους τρόπους κατευθύνει την ανθρωπότητα στο μηδέν.

Μια άλλη σπουδαία παράμετρος αποτέλεσε κι αυτή του Πολιτισμού, ο οποίος αφού μπασταρδεύτηκε με διάφορα σύμβολα και είδωλα μπήκε στο χορό της γάγγραινας του αιώνα. Πολιτισμός με όλη τη σημασία της λέξης, τον οποίο επικαλούνται κέρβεροι και δολοφόνοι, καταστροφείς και παρανοϊκοί, κακούργοι και πανούργοι για να δείχνουν ότι όχι μόνο απολίτιστοι και άγριοι ήταν και είναι, αλλά ότι χειρότερη ξετσιπωσιά μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους. Τόσο ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος όσο και ο Δεύτερος επιβεβαιώνουν το αναμφισβήτητο. Μέσα από το δυτικό πολιτισμό ξεκίνησαν. Ο μεν Πρώτος Παγκόσμιος είχε ως σημείο αναφοράς τις ανθρώπινες απώλειες και τις διαστάσεις των Δυστυχιών σε εκατομμύρια συνανθρώπους μας, στον δε Δεύτερο προστέθηκε η αργή μα σίγουρη καταστροφή του Πλανήτη μας από τη χρήση των ατομικών όπλων και των πυρηνικών δοκιμών στη συνέχεια σε θάλασσες και ωκεανούς από τους παράφρονες της Δύσης.

Εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων, μικρών οικολογικών και λοιπών οργανώσεων, δεν είδαμε σήμερα τον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και τον επιστημονικό κόσμο να εναντιώνεται και να αντιδρά προς το σταμάτημα της καταστροφής του πλανήτη. Μήπως έχουν απορροφηθεί από το παγκόσμιο σύστημα και δε το πήραμε χαμπάρι; Αυτοί, φαίνεται ότι έμαθαν τα γράμματα ανάποδα! Επίσης δεν είδαμε ούτε τον πνευματικό κόσμο (κάθε εκκλησία του χριστιανισμού) να βγαίνει στους δρόμους, ως όφειλε, και να διαμαρτύρεται. Όλοι οι παραπάνω φορείς έχουν εξανδραποδισθεί ή κάτω από το βάρος των οικονομικών συμφερόντων, της ιδιοτέλειας και των μικρόψυχων φιλοδοξιών τους έχουν αλλοιωθεί. Και μαζί τους παρέσυραν σε μεγάλο βαθμό και τους λαούς έτσι ώστε οι απλοί πολίτες του κόσμου να μένουν αδιάφοροι περιμένοντας από άλλους να βγάλουν τα φίδια απ’ τις τρύπες. Βέβαια δεν περιμένουμε να δούμε τίποτα από την «πολιτική» και τους «πολιτικούς» και πολύ περισσότερο από τους Αμερικανούς, οι οποίοι είναι μπροστάρηδες και αμετάκλητοι καταστροφείς και εξακολουθούν να δημιουργούν πληγές στον Πλανήτη εν ονόματι της… δημοκρατίας, των… ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της … ειρήνης!

Μεγάλες πληγές δέχτηκε και η Ευρώπη ένεκα της επικράτησης των αγριάνθρωπων -«πολιτισμένων», τους οποίους μέσω της ιστορίας γνωρίσαμε. Καλυμμένοι πίσω από τα προσωπεία των στεγνών αυτοκρατόρων, βασιλιάδων κ.α. που παρήγαγαν υποταγή και τρόμο, φτάνουν στις μέρες μας…αναβαθμισμένοι ως… δημοκρατικοί ηγέτες της Δύσης. Και οι μεγάλες πληγές της Ευρώπης, τα αυτομαχαιρώματα και οι δολοπλοκίες, τα αέναα σκάνδαλα κάθε μορφής από εξωμότες και επονείδιστους πολιτικούς, (μοναρχοφασίστες, αποικιοκράτες και ρουφιάνους παλιά) και με δημοκρατικούς, «πράσινους» και χριστιανοδημοκρατικούς, αμοραλιστές και ανδράποδα, όπως παρουσιάζονται και φτάνουν στις μέρες μας. Μια αλυσίδα παθών και σύγχρονων δυναστειών που εδράζεται στη γηραιά ήπειρο και, περνώντας πάνω από ερείπια και στάχτες συγκροτείται… πολυπολιτισμικά «χτίζοντας» έναν κόσμο ανδραπόδων, σ’ ότι αφορά τη μεγάλη πλέον παραγωγή κατωτέρων μαζών και αντίστοιχα την κατάργηση των τάξεων των λαών της, οδηγώντας τους στα στάδια του εκφαυλισμού.

Ο εκφαυλισμός, ο οποίος όπως ο καρκίνος που περνά σε στάδια μετάστασης και «τρώει» όλα τα σωθικά, έτσι κι αυτός αποτελεί το πιο άγριο αποτέλεσμα των πολέμων και το βλέπουμε στην κοινωνική αποσύνθεση ή αλλιώς εκφύλιση του ανθρώπινου στοιχειού. Αυτό συντελείται στις μέρες μας. Και για να ακριβολογούμε, συντελείται με τεχνολογική ακρίβεια και ταχύτητα.

Εν κατακλείδι, σ’ ότι αφορά την Ευρώπη, σήμερα δείχνει το παραμορφωμένο της πρόσωπο που απόκτησε από τις δικές της αδυναμίες. Μια Ευρώπη φρίκη. Μια Ευρώπη τρόμου. Μια Ευρώπη που τα συμφέροντα των απάνθρωπων πολιτικών της μαύρισαν τον ουρανό της από τη μια άκρη ως την άλλη. Εκατοντάδες χιλιάδες σάρκες άμοιρων ζώων θυμίζουν, μόνο θυμίζουν την Ευρώπη του Χίτλερ. Μόνο οι καμινάδες λείπουν για να καλύπτουν τη φρίκη του «Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», τη μεγάλη ντροπή και το αίσχος. Καθημερινά και παντού τα άμοιρα ζώα θανατώνονται με τους πιο χειρότερους τρόπους. Και όσο κι αν δικαιολογείται η «θανατική τους καταδίκη» άλλο τόσο μένει αδικαιολόγητη η δεκάχρονη εγκληματική αδιαφορία των ευρωπαίων να λάβουν μέτρα προστασίας της υγείας των ζώων. Αίσχος!

Να γιατί ο αιώνας δεν έχει να παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό κάτι δικό του, κάτι που να ελπίζει κανείς.  Στον πλανήτης μας οι «άνθρωποι» έχουν δημιουργήσει το μεγάλων και επικίνδυνων διαστάσεων ηφαίστειο. Οι λαοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να αφουγκραστούν τις ανατριχιαστικές και αλλεπάλληλες δονήσεις του. Δεν αρκεί στο να αντευχόμαστε τις εκρήξεις του. Λαοί ξυπνήστε από το λήθαργο και ενωθείτε.

Γερμανία Ιούνης 06 2002  ο ελληνοευρόπληκτος pelasgos@fasoulas.de
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα,  Ιούνιος  01  2013  pelasgos@fasoulas.de  www.fasoulas.de Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα,  Νοέμβριος 30  2015  pelasgos@fasoulas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου